Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/evbgcom/public_html/wordpress1/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /home/evbgcom/public_html/wordpress1/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /home/evbgcom/public_html/wordpress1/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /home/evbgcom/public_html/wordpress1/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /home/evbgcom/public_html/wordpress1/wp-includes/comment-template.php on line 0
Електромобили, градски електромобил - право на избор и необходимост - ev-bg.com » Пререгистрация - стъпка по стъпка

Пререгистрация - стъпка по стъпка

September 12th, 2011

Пререгистрацията на превозно средство по което са правени модификации като смяна на двигател, конструкция и други е задължително според законодателството на Р. България.

При конверсията на автомобил (преоборудването му в напълно електрически) този процес е задължителен!
Стъпките които трябва да се извършат са няколко.

Първата е да се съблюдава теглото на вече конверсирания автомобил - то не трябва да превишава оригиналното тегло, както и натоварването върху двете оси да е в същото отношение.
За тази стъпка е необходимо да се измери колата чрез кантар - подобни имат всички пунктове за вторични суровини, както и да се документира направените измервания.

Другата стъпка е документалната окомплектация - трябва да се приложат сертификати за поставените нови елементи - електрически мотор, батерии, управление.

След това е необходимо да се подадат документите и заедно с колата да се прегледа от сертифицирана лаборатория. Такава е “ТИАТ” - Шумен.
Прегледа е обстоен, не става бързо или от първия път - откритите забележки трябва да се отстранят в срок.

Ако всичко е наред, то от лабораторията, в случая “ТИАТ”, се издава “Изпитвателен протокол” в който са описани всички модификации по МПС-то и е от няколко страници. Ето как изглежда Техническия протокол за идентификация (съответствие), който се явява една от страниците на изпитвателния протокол:

протокол за идентификация / съответствие

С този протокол и колата се отива в КАТ, където се издава така желаното свидетелство за регистразия или така наречения “талон”. Ето как изглежда големия “талон” на една електрическа кола:

свидетелство за регистрация

Мощността на мотора е 24 кВт - напълно достатъчна за кола тежаща около 900кг да се ускори нормално при тръгване от място, както и за поддържане на скорост 70-90км/ч.

Прави впечатление графата P1 - обем, която е празна - как ли ще се изчислява сега гражданската ми отговорност?!?

     


  1. Димитър Илиев
    September 10th, 2013 at 16:49
    Reply | Quote | #1

    Хехе,и аз съм на тема да преработя моето Мондео на електричка,та ако не е проблем,дайте някакви идеи и съвети за това.А по повод гражданската,изчислиха ли я вече ? :)))

eXTReMe Tracker